Welkom op de site van groep 1/2b!

Dit is de groep van juf Karin (ma-di-do-vrij), juf Petra (woe) en de LIO-stagiaire juf Demi (do-vrij)

Houd deze site goed in de gaten, hier vindt u leuke nieuwtjes, filmpjes en foto's van groep 1/2b.

Het thema van de kinderboekenweek is "en toen".... daarom gaan wij aan het werk over ridders en prinsessen( middeleeuwen).

Na de opening met de tijdmachine hebben de kinderen er helemaal zin in.

De kinderen knutselen kastelen, tekenen kastelen, we maken samen een kasteel van een grote doos voor bij het themahuis in de hal, zodat dit ook echt een kasteel lijkt.

Er worden kronen gemaakt en schilden en zwaarden.

Bij het schild hebben de kinderen eerst een ontwerp gemaakt op papier en dit later met verf nagemaakt op het kartonnen schild.

We hebben ridders en prinsessen van play mobil en mooie houten kastelen waar mee gespeeld wordt.

En natuurlijk verkleden de kinderen zich als ridder en prinses om in het kasteel te spelen.

Tussendoor hebben we nog een gezellig chill lees moment gehad in de groep, lekker lezen op kleedjes, onder dekentjes en met knuffels er bij.

Uiteraard onder het genot van een kopje thee.

Dit was zo gezellig dat we dit zeker nog eens vaker gaan doen.

Op vrijdag 9 oktober hebben we het thema afgesloten met een prachtig dans optreden van de prinses en de ridder in het speellokaal, natuurlijk hebben we ook nog even lekker meegedanst.

En hebben we een modeshow gehouden met prachtige prinsessen en ridders.

karin1710 1

karin1710 2

En toen was de vakantie alweer om...

Het is fijn om weer met elkaar op school te kunnen zijn, we hebben ook 6 nieuwe kinderen in de groep, we heten Wouter, Luuk, Kay, Tommy, Ace en Lana van harte welkom!

We zijn  vooral bezig geweest met elkaar en de groep te leren kennen.

Daarom hebben we een bingo gespeeld waarbij de kinderen in tweetallen met een bingokaart op zoek gingen naar van alles in de klas, hal en soms zelfs buiten.

De kinderen moesten bijvoorbeeld de kleurpotloden zoeken, de klok, de wc, de zandbak en de deur.

Dit deden ze heel goed en er werd al prima samengewerkt.

Ook hebben we al een aantal lessen van de kanjertrainig gedaan en hebben we gepraat over vertrouwen, wat is vertrouwen en wanneer ben je te vertrouwen?

Een moeilijk woord maar we kwamen er samen wel uit, je bent te vertrouwen als je doet wat je zegt/belooft.

Natuurlijk hebben we ook lekker samen buiten gespeeld.

En een mooi boek gelezen over de kleurenmonsters en hier gaan we de komende weken over werken.

Het gaat weer een mooi schooljaar worden.

foto1karin230820              foto2karin230820

In het fotoalbum kunt u foto's zien van het bingospel en het buitenspelen.

We hebben allerlei dingen voor jullie verzameld die je thuis kunt doen.
Er zitten ook vast leuke dingen voor jou bij!

Bewegen Creatief
Sportbingo Expressie-idee