kappio

Binnen de Julianaschool zijn twee groepen van Kappio gevestigd. U kunt hier terecht voor hele- en halve dagopvang. Bij 't Maanvliegje voor kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar  van 7.30 uur tot 18.00 uur en daarnaast bieden wij op ’t Vuurvliegje halve dagopvang aan voor kinderen in de leeftijd van 2 tot 4 jaar van 8.00 uur tot 13.00 uur of peuterschool van 9.00 tot 12.00 uur. Beide soorten opvang bevinden zich naast elkaar en scheiden zich door een gedeelde verschoonruimte, waardoor er op deze locatie een nauwe samenwerking plaatsvindt.
Op deze locatie werken op dit moment 4 vaste leidsters voornamelijk op hun eigen groep, maar door de nauwe samenwerking zijn alle 4 de leidsters bekende gezichten bij de kinderen.

Wij werken met Uk en Puk.
Puk is een methode om kinderen uit te lokken in hun ontwikkeling, Puk is een ‘knuffel’ die voor de kinderen dagelijks aanwezig is en mee doet met het dagprogramma van de groep. Puk wordt ingezet door de pedagogisch medewerkers om de kinderen te stimuleren in hun ontwikkeling.

Binnen de dagopvang op ’t Maanvliegje worden ook de allerkleinsten zeker niet vergeten, met een verhoogde box hebben zij speelruimte en overzicht op de groep. Onder begeleiding kunnen zij de wereld ontdekken tussen de wat grotere kinderen op de grond. ’t Maanvliegje is gericht op de leeftijd van 0 tot 4 jaar. Zo is er voor de allerkleinsten van alles te ontdekken en voor de peuters hebben wij gepast spelmateriaal.

Op beide groepen vinden geregeld activiteiten plaats. U kunt denken aan: kringmomenten, voorlezen, knutselen, spelactiviteiten en dagelijks word er buiten een frisse neus gehaald.
Deze locatie is in het bezit van een prachtige bolderkar waar de kinderen in vervoerd kunnen worden en er dus regelmatig een wandeling of een boodschap gedaan kan worden.

Doordat dat beide groepen zich in een basisschool bevinden, is er een nauwe samenwerking met het onderwijs. Zo worden er op de gang hoeken ingericht waar zowel de kleuters als de grotere peuters kunnen spelen onder begeleiding van een leidster van de groep.
Kinderen die bijna aan de basisschool toe zijn, kunnen alvast proeven van de tijd die gaat komen als kleuter, waardoor de overgang naar het onderwijs voor uw peuter laagdrempelig zal zijn.

’t Maanvliegje en ’t Vuurvliegje: een locatie met mogelijkheden, waar warmte, openheid en veiligheid voor de kinderen voorop staan.

Voor meer informatie over de mogelijkheden; loop gerust even binnen, kijk op de website of neem contact op met 06-12241448.