Net als iedere andere school heeft de Koningin Julianaschool een medezeggenschapsraad (MR). In de MR zitten vertegenwoordigers van ouders (de oudergeleding) en vertegenwoordigers van personeelsleden (de personeelsgeleding). De oudergeleding bestaat uit Jan van Schie (voorzitter), Antoinette Swagerman - van Zutphen en Marijn Viskil. De personeelsgeleding bestaat uit Mariëlle Renes, Marijke van Ramesdonk en Yoran Blonk. Alle ouders en personeelsleden kunnen zich verkiesbaar stellen voor de medezeggenschapsraad.

De MR heeft algemene en bijzondere bevoegdheden, oftewel rechten conform de Wet Medezeggenschap op Scholen (WMS). De MR overlegt met de directie en het schoolbestuur over belangrijke schoolzaken, zoals verbeteringen in het onderwijs, de keuze van een lesmethode, het fuseren met een andere school en het vaststellen van vakanties en vrije dagen. In deze overleggen neemt de MR een standpunt in ten opzichte van wat het bestuur en de schooldirectie doen en zal de achterban informeren middels notulen en een jaarplan. De MR vergadert ongeveer eens per zes weken. De vergaderingen van de medezeggenschapsraad zijn openbaar.

De visie van de MR luidt:
"Als actieve en goed geïnformeerde MR willen wij, mede door een open communicatie met alle betrokkenen, op een kritische wijze meewerken aan kwalitatief goed onderwijs, waarbij een geborgen leeromgeving voor alle kinderen wordt geboden."

Wij vinden het belangrijk dat u met ons deze visie wilt uitdragen en willen u graag als klankbord benutten. Wij staan dan ook open voor uw vragen of eventuele klachten. Wij zullen u informeren over wat er in de MR wordt besproken, de notulen zijn openbaar en kunt u nalezen.

Heeft u vragen, opmerkingen of punten die u graag wilt voorleggen aan de MR dan kunt u een bericht sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of ons gewoon aanspreken.

•De vergaderingen van de MR vallen op een maandag en starten om 19.30 uur.
De vergaderdata van de MR van de Koningin Julianaschool schooljaar 2018 - 2019 zijn:

12-11-2018

21-01-2019

18-03-2019

13-05-2019

08-07-2019

• Notulen van de MR van de Koningin Julianaschool schooljaar 2018 - 2019:

Meer informatie over de werkwijze, mogelijkheden van de MR en ouderbetrokkenheid staan in de volgende links:

Rijksoverheid; hoe kan ik als ouder bij de school betrokken zijn

WMS (wet medezeggenschap op scholen); advies goede medezeggenschap

Tips voor ouderbetrokkenheid