Deze pagina is, zolang er nog aanpassingen nodig zijn, ingericht om snel en overzichtelijk informatie te vinden in tijden van Corona. Informatie die u eerder heeft ontvangen kunt u hier terug vinden, zo hoeft u niet terug te zoeken in uw ontvangen berichten.

Nieuwe belangrijke informatie op het gebied van Corona zal zoals gewoonlijk met u worden gedeeld via de mail en zal daarna ook hier terug te vinden zijn. We hopen dat we snel onze deuren weer kunnen openen en deze pagina kunnen sluiten!

Protocol opening vanaf 17 augustus 2020

Aanpassingen in het protocol over neusverkoudheid

Voor kinderen op de kinderopvang of in het basisonderwijs geldt vanaf 18 september 2020:

• Heeft het kind verkoudheidsklachten (zoals loopneus, neusverkoudheid, niezen of keelpijn), of bekende hooikoortsklachten, dan mag hij of zij naar de kinderopvang of naar de basisschool. Het kind hoeft niet getest te worden op corona. Dit geldt niet als het kind een nauw contact is van iemand die corona heeft. Of als het kind bij iemand woont die koorts heeft of benauwd is. Dan moet hij of zij thuisblijven.
  • Heeft het kind andere klachten, die bij COVID-19 kunnen passen, zoals koorts, benauwdheid of (meer dan incidenteel) hoesten, dan moet hij of zij thuisblijven tot de klachten 24 uur over zijn.Het kind hoeft niet getest te worden voor corona, tenzij hij of zij ernstig ziek is. Neem dan contact op met de huisarts
  • Heeft het kind koorts en benauwdheid? Dan blijft iedereen in het huishouden thuis.
    Als iemand in het huishouden positief is getest op COVID-19, blijft iedereen in het huishouden thuis. Krijg het kind klachten? Maak een afspraak voor een coronatest.

Twijfelt u of uw kind thuis moet blijven? Maak dan gebruik van de beslisboom.
Komt u er niet uit? Dan kunt u ook altijd even contact met ons opnemen.

Voor meer informatie kunt u terecht op de site van het RIVM: https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/kinderen